Hjem Viden Coronazoner med egen ”take-away-indgang”
GRUNDFOS Jakob Og Kok Sanne Artikel Banner 1432X358
Viden

Coronazoner med egen ”take-away-indgang”

Lige nu er alle fabrikkerne på Grundfos inddelt i Corona-zoner. Hver af zonerne i både produktion og administration har fået tildelt en dør, som kun medarbejderne i zonen bruger. Hertil leverer Centralkøkkenet mad efter bestilling.

Det er et anderledes job som Jakob Olesen og hans 65 medarbejdere i Centralkøkkenet og de 12 kantiner har lige nu.

"Da coronaen startede, sendte Grundfos rigtig mange medarbejdere hjem. For at passe på hinanden, blev fabrikkerne opdelt i zoner, som fik tildelt hver sin dør. Så hvis nogen bliver syge, har vi begrænset muligheden for, at vi kan smitte hinanden", forklarer Jakob Olesen.

 

I denne tid hænger grundplaner over fabrikkerne på køkkenchef Jakob Olesens tavler. Her ses alle dørene, hvortil der kan leveres mad. 

 

Madbestilling - først på sms

"Vi lukkede vores 12 kantiner, og hentede maden herfra til Centralkøkkenet, som er vores største køkken med flest ansatte. Samtidig gav vi medarbejderne på fabrikkerne mulighed for at bestille mad direkte her fra. I første omgang på sms til mig, men nu via vores bestillingssystem", siger Jakob Olesen. "Fra at servere cirka 1.700 kuverter i døgnet til medarbejdere på alle skift, skulle vi nu kun tilberede mad til 20-30 ansatte."

"I starten var jeg selv chauffør og kørte maden ud til zonerne. Heldigvis er der flere bestillinger nu. I går var vi oppe på at levere 550 kuverter ved i alt 135 døre. Til at forkæle medarbejderne, leverer vi gerne en pose med noget lækkert sammen med det bestilte. Det kan for eksempel være kager, som kunderne fordeler mellem sig. Vores bager er alligevel på arbejde, og det benytter vi os af på den måde", siger Jakob Olesen.

 

Kok Susanne M. Petersen og køkkenchef Jakob Olesen er med til at køre maden ud til fabrikkerne.

 

Plastic er kun en overgang

Lige nu er sortimentet til medarbejderne på Grundfos gjort smallere, og al mad portionsanrettes.
"Vi tilbyder medarbejderne sandwich, håndmadder, en varm ret samt måltidssalater, der også indeholder proteinrige ingredienser. Vi har gjort en stor indsats for at begrænse brugen af plastic, men lige nu er vi desværre nødt til at pakke maden ind, men vi forsøger at bruge mindst muligt", understreger Jakob Olesen.

 

Plastic er nødvendig, når mad skal portionspakkes. Til daglig har kantinerne på Grundfos stort fokus på at begrænse forbruget heraf.

Masser af erfaring med portionsanretning

"Heldigvis har vi masser af erfaring med at portionsanrette, fordi vi arbejder systematisk med at begrænse madspild. I den forbindelse, har vi fundet ud af, at det er en god ide at portionsanrette mere. Nu kan vores kunder for eksempel selv bestemme indholdet af deres sandwich, fordi vores kokke i kantinerne først tilbereder den, når kunderne kommer, og det er de rigtig glade for."

"Vi vil fortsætte med at udvikle vores koncept, så vi til stadighed bruger mindre plastic, begrænser madspildet og samtidig begrænser de ”touch-punkter”, hvor vi kan smitte hinanden. Det er vigtigt, at kunderne ikke står for tæt, og at der ikke opstår kø. Det er også vigtigt, at der er tilstrækkeligt med sprit, så den kan bruges i de ret store mængder, der er brug for i en virus-tid. For det er nemlig noget mere end under normale forhold", forklarer Jakob Olesen, der nøje har undersøgt den sag.

"Vi har organiseret os sådan, at kantinerne bestiller mad og råvarer her i Centralkøkkenet. Det er en god ide, for det er dem, der kender kunderne bedst. Vi leverer så det, de bestiller. Enten som råvarer eller som tilberedt mad – hvad der nu giver bedst mening. Kun når det gælder flæskesteg passer tallene aldrig. Derfor beder jeg altid om, at der bliver ”afsat 100 portioner til mig”, og de forsvinder altid. Der er helt utroligt, hvor populært det er", siger Jakob Olesen.