Viden

Kantineprisen 2020

Vinderen af kantineprisen 2020 er...

Han plukker den gode smag af Vadehavet lige uden for døren

Han voksede op midt i alt det gode i Sydvestjylland – dyrene fra marsken, naturen, de lokale smage. Men det var først, da han var færdigudlært som kok, at det lokale rigtig greb ham.

Syv hurtige: Klimakontrolleret gris – hvad betyder det??

Hvad mener vi med klimakontrolleret – og hvad gør vi for at nedbringe vores klimaaftryk? Det får du syv hurtige svar på her!

Så er det tid til Risalamande – vil du smage?

Det er nemmere at finde mandelen, end det er at finde e-numre i vores risalamande. Vi holder os nemlig strengt til de rene råvarer til denne klassiske juledessert, som kan anvendes på så mange andre måder end den traditionelle med kirsebærsauce.

Det er Risengrød.. (og den er helt uden snyd)

Hvad enten vi kalder det risengrød eller julegrød, så er vores udgave af december måneds elskede ’comfort food’ lavet på de reneste råvarer – grødris, dansk mælk, lidt vand og et nip salt. Men ud over den klassiske servering er grøden super velegnet som element i et væld af andre lækkerier.

Mød os til en gang Casual Dining i Bella Center!

Igen i år glæder vi os til at møde dig til den store food service messe, Casual Dining 2020, som Dagrofa afholder den 28. oktober i Bella Center, København.

Nu kan du få klimakontrolleret gris på menuen

Siden 2005 er klimaaftrykket fra Danish Crowns grisekød mindsket med 25 procent pr kilo kød. Og kursen er sat mod en halvering i 2030. Lær mere om vores rejse.

TENDER PORK® inspirerer til nye, smagfulde og sikre spiseoplevelser for dine gæster

Vidste du, at TENDER PORK® sidder lige i skabet til delikate portionsanretninger og ’front cooking’, hvor du personligt servicerer dine gæster carvery-style?

Årets kantinepris – de nominerede er...

De nominerede til Kantineprisen 2020 er nu fundet. Fælles for de nominerede kantiner er; nytænkning, madhåndværk i særklasse og smagfulde madoplevelser med holdning, selv i en meget turbulent og omskiftelig verden.

Helstegt okse, venner og rosé

Han havde aldrig troet, at han skulle komme tilbage til Hvide Sande. Men da Michael Grantland stod i de lokaler, der senere skulle blive hans egen restaurant, Kommandobroen, og så på panoramaet over havnene, vidste han, at nu var han kommet hjem igen.

Kampagne på sociale medier skal få danskerne ud at spise igen

Sammen med en række foodservice-aktører går Danish Crown Professional nu ud med en digital kampagne for at opfordre danskerne til at tage for sig af spiseoplevelserne.

Ansvarlig sojaproduktion skal beskytte regnskoven

Soja er en vigtig bestanddel i det foder, som danske grise vokser op på. Men dele af verdens soja bliver ikke produceret på en tilstrækkeligt ansvarlig måde, og det går ud over Sydamerikas regnskove. Nu er der lagt en plan, der sikrer, at al sojafoderet hos Danish Crowns ejere er produceret ansvarligt i 2025.

Onglet i bål – og natmad med Bono

Clement Nielsen, ejer af gastro-eventvirksomheden Mundwerk, går altid efter det skæve og uventede, både i sin gastronomi og i sin karriere. Måske er det derfor, han næsten sætter ild til sine nyretapper, sender sine gæster op i toppen af en kran, – og har serveret hapsere for Bono klokken to om natten.

Bedst til buffet og hygiejne

Hvem er så heldige at få frokosten tilberedt af holdkaptajnen på det guldvindende danske cateringlandshold, og som snart får en ny og ”hygiejne-optimeret” kantine? Det er medarbejderne på VOLA i Horsens, hvor man blandt andet fremstiller armaturer. Derfor er det heller ikke så mærkeligt, at 150 ud af de i alt 200 medarbejdere i virksomheden benytter sig af kantinen, hver eneste dag.

Cellofan og samarbejde var med til at tackle corona-krisen i slagteri-kantinen

Da corona ramte Danmark, var det noget af en bombe under Klaus G. Birkefeldts fintunede kantinedrift. Omhyggelig emballering af mad og knaldgodt samarbejde blev nøgleordene for håndteringen af medarbejdermaden på landets største slagteri.

Coronazoner med egen ”take-away-indgang”

Lige nu er alle fabrikkerne på Grundfos inddelt i Corona-zoner. Hver af zonerne i både produktion og administration har fået tildelt en dør, som kun medarbejderne i zonen bruger. Hertil leverer Centralkøkkenet mad efter bestilling.

Styr på både danske og tyske hygiejneregler

"Vi holder et vågent øje med, hvornår vores kunder er klar til at vælge mad fra buffet igen. Indtil da tilbyder vi et koncept, der tager højde for den usikkerhed, som Corona-krisen har medført", siger Stine Brændeskov, der er Head of Food & Concept i Scandlines Catering ApS.

Coronakrisen kradser i hospitalets kantiner

Medarbejderne i kantinerne på Aarhus Universitetshospital udvider både åbningstiderne og rummet for kreative tanker, mens coronakrisen kradser. Her støtter man alle gode ideer, for at servicere de hårdtarbejdende kolleger i klinikkerne og for at holde hånden under økonomien.

Tapas i tusindevis viser vejen gennem krisen

Aflysningen af cirka 150 konfirmationer må være enhver restauratørs mareridt. Men en superstærk take-away rutine og et godt greb om de sociale medier er grunden til, at Nicolaj Lauersen fra Gastro 13 alligevel kan gå igennem corona-krisen med is i maven.

Her kan lastbilchaufførerne stadig få sprød svær

Afstand til kunderne, pengeløs betjening, og så et godt råd fra Sundhedsministeriet. Det gør, at Kasper Østergaard på trods af corona-krisen stadig kan lange solide mængder af Cafeteria Storebælts specialitet over disken: Husets legendariske flæskesteg.

Hverdagsluksus i Herning beviser sin værdi

Huset Poulsen havde lige lanceret nyt, ambitiøst brasserie, da corona-krisen ramte Danmark. Heldigvis har brasserie-klassikerne, som den rørte tatar, dog bevist deres værdi i et turbulent marked.

Forsyningssikkerheden og madkvaliteten er i fokus på Aalborg Universitetshospital under corona

Da corona-krisen ramte Danmark, vendte det op og ned på sundhedssystemet. Det betød en lynhurtig omstilling for indkøber Kresten Thomsen fra det nordjyske sygehus’ omfattende køkkenafdeling.

Vi har stolte, historiske rødder

I 2017 var det 130 år siden, andelsslagteriet i Horsens slog dørene op og modtog de første slagtesvin. Det andelsslagteri, der skulle blive grundstenen til koncernen Danish Crown, som i dag er Europas største svineslagteri - og verdens næststørste.

Mindre plastik, mere smag

Danish Crown introducerer ny klimavenlig emballage til foodservice på hakket oksekød. Pakkerne med hakket oksekød er ændret fra den klassiske sorte bakke til en tubeformet emballage.

GØL - dansk viking når det er bedst

Gøl pølser er lig med tradition, stolthed og lang historie. Det hele har en oprindelse tilbage til 1934 i Gjøl ved Limfjorden.

Salami og spegepølse

Mange af vores spegepølser er udviklet og produceret i Svenstrup. Vi anvender friskhakket kød, blander med krydderier og fylder i tarme.

Hvilken temperatur skal grisekød have?

Centrumtemperaturen har stor indflydelse på teksturen, smagen og oplevelsen af grisekød. Steger du kødet for meget bliver det ikke nødvendigvis mere mørt, men kan blive mere sejt.

Kød tilsat lage kan sagtens være rosastegt

Vær obs. på holdetiden. Holdetiden er tiden efter stegning, og den afhænger af centrumtemperaturen.

Tunggris: Kæber og mørbrad med umami

Tunggris. Det lyder voldsomt. Næsten lidt brutalt. Men det er det ikke – tværtimod. Tunggrisen er nemlig en ung hungris, der har fået lov til at vokse sig fyldig og lækker, og det giver mulighed for nogle helt nye og vilde smagsoplevelser.

Tulip Foodservice blev til Danish Crown Professional

Danish Crown Foods har skiftet navn til Danish Crown Foods, og i samme ombæring skifter Tulip Foodservice navn til Danish Crown Professional.

Vi vandt!

Der var tæt dyst om de flotte medaljeanmærkninger under International Food Contest, der i år fandt sted i MCH Messecenter Herning den 1. - 3. oktober 2019, hvor Danish Crown Professionals Mester’s Udvalgte Frikadeller 35 gram løb med en sølvmedalje som det næsthøjest scorende produkt i kategorien ”Meat & Seafood”.

Convenient på den gode måde

Convenience vokser som aldrig før. Men convenience er mange ting – det er både produkter, der hjælper dig i køkkenet og serveringer, der hjælper dine gæster. Og her vil vi selvfølgelig gerne inspirere til og gøre dig klogere på begge dele.

Endnu mindre madspild

Mere end 20% af dine kollegaer på hoteller og restauranter oplever madspild som en udfordring – især på grund af, at der bliver lavet for meget mad til buffeten, afryddet for meget fra buffeten eller rester fra gæsternes tallerkener.

Kødet som krydderi

Halvdelen af danskerne vil gerne skære ned på deres kødforbrug. Det kan man gøre på mange måder. Nogle vælger at have kødfrie dage i løbet af ugen. Andre vælger at skippe anden portion.