Viden

Nu er risengrøden økologisk!

Risengrød-sæsonen er tilbage – og i år er grøden kogt på øko-råvarer. Grøden er klar til brug, og mulighederne er uendelige.

Julen står (ikke) lige for døren

Find inspiration i vores julemagasin, fyldt med nye, spændende variationer over julens lækkerier.

Nu er det tid til at komme gode boller på suppen

Så er det suppetid! Og har man sagt suppe, så siger man også suppeboller. Hos os kommer de med en historie og med den autentiske smag af den traditionelle suppebolle.

Aarhus’ populære ’Banditter’ giver gode råd om take-away

Aromatiske saucer og forførende krydderurter, et velorganiseret køkken, lækker emballage og digitalisering. Det er nogle af de emner, som køkkenchef Jimmy Tran fra det populære aarhusianske take-away koncept Bánhmì Bandits kommer ind på i fire inspirationsfilm.

Nye produkter: ferske, krydrede pølser og stege af gris med røg og ’hotness’

Du kan nu finde fire nye produkter i vores sortiment til efterårets bespisninger. Fælles for de fire produkter er de karakteristiske krydringer, der passer perfekt ind i en menu med efterårstoner.

Nyt gratis inspirationsmagasin til dig: Tapas & Smørrebrød

Vi har udviklet en delikat buket af opskrifter, der nytænker de gode kulinariske traditioner fra både Sydeuropa og vores hjemlige køkken.

Fyr op under grillstemningen med super møre grillkøller

De er nemme at tilberede, saftige, perfekte til både portionsanretninger, take-away og ’restemad’ – og så smager de bare brandgodt! Sig hej til grillkøllerne!

Guldrummet sørgede for glade kokkemaver til Sol over Gudhjem

Spændingen var høj til årets store kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Efter dysten kunne branchen mødes over et lækkert sommermåltid, hvor kødet var sponseret af Guldrummet.

Stjerner på grønsværen – og pølser i pausen

Er der noget, der kan samle nationen i disse dage, så er det et fælles hurra-brøl, når de rød-hvide farver skyder til mål til EM. Et brøl, der kan vække den slumrende sult – efter en pølse i pausen. Det har vi skrevet en sang om!

De nominerede til Kantineprisen 2021 er...

Der er nu udvalgt nominerede til Årets Kantinepris. Til trods for nedlukninger, hjemsendelser, lave fremmøder og andre bump på vejen er der fundet tre kantine kandidater.

Så er det tid til en Wrap Hack!

Et af de seneste skud på Food Trend-stammen er de populære Wrap Hacks. Perfekt til den lille ekstra pausebid eller et nemt måltid på farten. Vi har komponeret et par lækre opskrifter på de populære Wrap Hacks.

Baos og Bowls – street food på et nyt niveau!

Street food er populært som aldrig før, og heldigvis er det supernemt at omsætte gadens delikatesser til skøn mad til dine gæster. Vi har her samlet inspiration til mad, der scorer rigtig højt på lækkerheds-faktoren.

Pølsevognskulturen på UNESCO’s liste

Sammen skal vi sikre pølsevognen for evigt. Vi har i Danish Crown Foods faciliteret en underskriftindsamling, som skal understøtte vores UNESCO-ansøgning.

Sådan har corona-tiden vendt op og ned på take-away markedet

Nye niveauer for kvalitet og pris, burger-boom, smagen af Asien og de første ’Ghost Kitchens’ er blot nogle af de ændringer som take-away markedet har undergået under COVID-19.

Restaurant Carlton brugte coronatiden til at udvikle sig

Ejer Martin Hauge og køkkenchef Jonas Vedø Kennet har brugt coronatiden til at komme endnu tættere på gæsterne. Begge hold glæder sig til nye, flotte vine og store kød-oplevelser.

Indstilling til Kantineprisen 2021 er nu skudt i gang

Vil du være med til at hædre landets bedste kantine med udgangspunkt i bæredygtighed, nytænkning, verdensmålene og smagfulde madoplevelser?

Han forbereder kantinen på en ny hverdag med valgfrihed og sikkerhed

Julian havde valgfrihed, buffet, verdenskøkkener, grøn mad og madspild på agendaen, da corona lavede om på alt. Nu handler det om at finde en ’New Normal’, der får gæsterne til at føle sig forkælede – og sikre.

Sådan spiser vi i fremtidens kantine

Corona, klima og kostbevidsthed! Der er utroligt mange faktorer, der spiller ind på, hvordan dine gæster i kantinen skal spise fremover. Vi tager temperaturen på tendenserne – og giver idéer til, hvordan du kan være med i front.

Corona-sikker spisning

Det er slut med fælles service på den store buffet. Fremtiden kalder på mere sikkerhed og hygiejne, og det gør front cooking og tapasserveringer mere aktuelle end nogensinde før.

Klima og bæredygtighed på menuen – også i kantinen

Flere og flere vil gerne tage hensyn til bæredygtighed og klima i deres måde at spise på, og de tager deres præferencer med på jobbet. Det gælder også mange virksomheder og kantiner, der er med på den dagsorden, for eksempel når der tales madspild.

Mangfoldige gæster

Der skal være plads til den personlige smag i fremtidens kantine. Vores spisemønstre er lige så forskellige fra hinanden, som vi selv er. Og det skal menuer og formater tage hensyn til.

Er du klar til det 4. måltid?

Kender du den superhotte Wrap Hack-trend, hvor lækkert fyld foldes ind i en tortilla, og varmes på en pande. Her får du et par idéer til et mini-måltid, som dine gæster kan tage med tilbage til skrivebordet eller kaffepausen.

Pølsevognen fylder 100 år

Den 18. januar 2021 er en helt speciel dag for et af Danmarks nationalklenodier. Pølsevognen fylder nemlig 100 år. Tirsdag den 18. januar 1921 var dagen, hvor de seks første pølsevogne rullede ud i Københavns gader.

Sig velkommen til kyllingebacon på menuen!

Glæd dig til at smage ’Livets Krydderi’ i en ny, lækker og lettere udgave, lavet på saltet og røget kyllingeoverlår.

Tid til gode boller på suppen!

Saftige kødboller og smørbløde melboller er simpelthen noget af det hyggeligste fyld, du kan komme i suppen. Du kan gå helt klassisk til værks – eller sætte dit eget præg på bollerne.

Filmserie inspirerer dig til at få det bedste ud af kantinens ’Nye Normal’

Måske er det en lidt kontroversiel tanke. Men har du tænkt over, at corona-pandemien måske kan bruges positivt i dit køkken? Det undersøger gastronom Per Mandrup i seks inspirationsfilm.

Velkommen til vores julemagasin – med masser af inspiration til en god jul

Håndholdte lækkerbidder, små hapsere eller den fine julemenu – vi er klar med en masse ideer til, hvordan du glæder dine gæster med de gode julesmage i den kommende tid.

Risengrød og risalamande – uden spild (og tårer)

Endelig blev det tid til årstidens ikoniske desserter – nemlig den gode gamle risengrød og den lækre risalamande. Vi har sat begge dele på menuen – lavet på de bedste råvarer, uden tilsætningsstoffer og i en superpraktisk emballage, som er nem at åbne, og som efterlader minimalt affald.

Thilde ’Tyremor’: ’Alle skal smage mit inderlår’!

Hun smækker skiver af iskoldt smør på blodigt kød, når hun lige skal have en nordisk tapas. Hun har slægtninge i zombie-branchen og har levet af at sprænge ting i luften. Og så har hun opkaldt sit signatur-smørrebrød efter en bestialsk middelalderlig skik.

Kantineprisen 2020

Vinderen af kantineprisen 2020 er...

Han plukker den gode smag af Vadehavet lige uden for døren

Han voksede op midt i alt det gode i Sydvestjylland – dyrene fra marsken, naturen, de lokale smage. Men det var først, da han var færdigudlært som kok, at det lokale rigtig greb ham.

Så er det tid til Risalamande – vil du smage?

Det er nemmere at finde mandelen, end det er at finde e-numre i vores risalamande. Vi holder os nemlig strengt til de rene råvarer til denne klassiske juledessert, som kan anvendes på så mange andre måder end den traditionelle med kirsebærsauce.

Det er Risengrød.. (og den er helt uden snyd)

Hvad enten vi kalder det risengrød eller julegrød, så er vores udgave af december måneds elskede ’comfort food’ lavet på de reneste råvarer – grødris, dansk mælk, lidt vand og et nip salt. Men ud over den klassiske servering er grøden super velegnet som element i et væld af andre lækkerier.

TENDER PORK® inspirerer til nye, smagfulde og sikre spiseoplevelser for dine gæster

Vidste du, at TENDER PORK® sidder lige i skabet til delikate portionsanretninger og ’front cooking’, hvor du personligt servicerer dine gæster carvery-style?

Helstegt okse, venner og rosé

Han havde aldrig troet, at han skulle komme tilbage til Hvide Sande. Men da Michael Grantland stod i de lokaler, der senere skulle blive hans egen restaurant, Kommandobroen, og så på panoramaet over havnene, vidste han, at nu var han kommet hjem igen.

Kampagne på sociale medier skal få danskerne ud at spise igen

Sammen med en række foodservice-aktører går Danish Crown Professional nu ud med en digital kampagne for at opfordre danskerne til at tage for sig af spiseoplevelserne.

Ansvarlig sojaproduktion skal beskytte regnskoven

Soja er en vigtig bestanddel i det foder, som danske grise vokser op på. Men dele af verdens soja bliver ikke produceret på en tilstrækkeligt ansvarlig måde, og det går ud over Sydamerikas regnskove. Nu er der lagt en plan, der sikrer, at al sojafoderet hos Danish Crowns ejere er produceret ansvarligt i 2025.

Onglet i bål – og natmad med Bono

Clement Nielsen, ejer af gastro-eventvirksomheden Mundwerk, går altid efter det skæve og uventede, både i sin gastronomi og i sin karriere. Måske er det derfor, han næsten sætter ild til sine nyretapper, sender sine gæster op i toppen af en kran, – og har serveret hapsere for Bono klokken to om natten.

Bedst til buffet og hygiejne

Hvem er så heldige at få frokosten tilberedt af holdkaptajnen på det guldvindende danske cateringlandshold, og som snart får en ny og ”hygiejne-optimeret” kantine? Det er medarbejderne på VOLA i Horsens, hvor man blandt andet fremstiller armaturer. Derfor er det heller ikke så mærkeligt, at 150 ud af de i alt 200 medarbejdere i virksomheden benytter sig af kantinen, hver eneste dag.

Cellofan og samarbejde var med til at tackle corona-krisen i slagteri-kantinen

Da corona ramte Danmark, var det noget af en bombe under Klaus G. Birkefeldts fintunede kantinedrift. Omhyggelig emballering af mad og knaldgodt samarbejde blev nøgleordene for håndteringen af medarbejdermaden på landets største slagteri.

Coronazoner med egen ”take-away-indgang”

Lige nu er alle fabrikkerne på Grundfos inddelt i Corona-zoner. Hver af zonerne i både produktion og administration har fået tildelt en dør, som kun medarbejderne i zonen bruger. Hertil leverer Centralkøkkenet mad efter bestilling.

Styr på både danske og tyske hygiejneregler

"Vi holder et vågent øje med, hvornår vores kunder er klar til at vælge mad fra buffet igen. Indtil da tilbyder vi et koncept, der tager højde for den usikkerhed, som Corona-krisen har medført", siger Stine Brændeskov, der er Head of Food & Concept i Scandlines Catering ApS.

Coronakrisen kradser i hospitalets kantiner

Medarbejderne i kantinerne på Aarhus Universitetshospital udvider både åbningstiderne og rummet for kreative tanker, mens coronakrisen kradser. Her støtter man alle gode ideer, for at servicere de hårdtarbejdende kolleger i klinikkerne og for at holde hånden under økonomien.

Tapas i tusindevis viser vejen gennem krisen

Aflysningen af cirka 150 konfirmationer må være enhver restauratørs mareridt. Men en superstærk take-away rutine og et godt greb om de sociale medier er grunden til, at Nicolaj Lauersen fra Gastro 13 alligevel kan gå igennem corona-krisen med is i maven.

Her kan lastbilchaufførerne stadig få sprød svær

Afstand til kunderne, pengeløs betjening, og så et godt råd fra Sundhedsministeriet. Det gør, at Kasper Østergaard på trods af corona-krisen stadig kan lange solide mængder af Cafeteria Storebælts specialitet over disken: Husets legendariske flæskesteg.

Hverdagsluksus i Herning beviser sin værdi

Huset Poulsen havde lige lanceret nyt, ambitiøst brasserie, da corona-krisen ramte Danmark. Heldigvis har brasserie-klassikerne, som den rørte tatar, dog bevist deres værdi i et turbulent marked.

Forsyningssikkerheden og madkvaliteten er i fokus på Aalborg Universitetshospital under corona

Da corona-krisen ramte Danmark, vendte det op og ned på sundhedssystemet. Det betød en lynhurtig omstilling for indkøber Kresten Thomsen fra det nordjyske sygehus’ omfattende køkkenafdeling.

Vi har stolte, historiske rødder

I 2017 var det 130 år siden, andelsslagteriet i Horsens slog dørene op og modtog de første slagtesvin. Det andelsslagteri, der skulle blive grundstenen til koncernen Danish Crown, som i dag er Europas største svineslagteri - og verdens næststørste.

Mindre plastik, mere smag

Danish Crown introducerer ny klimavenlig emballage til foodservice på hakket oksekød. Pakkerne med hakket oksekød er ændret fra den klassiske sorte bakke til en tubeformet emballage.

GØL - dansk viking når det er bedst

Gøl pølser er lig med tradition, stolthed og lang historie. Det hele har en oprindelse tilbage til 1934 i Gjøl ved Limfjorden.

Salami og spegepølse

Mange af vores spegepølser er udviklet og produceret i Svenstrup. Vi anvender friskhakket kød, blander med krydderier og fylder i tarme.

Hvilken temperatur skal grisekød have?

Centrumtemperaturen har stor indflydelse på teksturen, smagen og oplevelsen af grisekød. Steger du kødet for meget bliver det ikke nødvendigvis mere mørt, men kan blive mere sejt.

Kød tilsat lage kan sagtens være rosastegt

Vær obs. på holdetiden. Holdetiden er tiden efter stegning, og den afhænger af centrumtemperaturen.

Tunggris: Kæber og mørbrad med umami

Tunggris. Det lyder voldsomt. Næsten lidt brutalt. Men det er det ikke – tværtimod. Tunggrisen er nemlig en ung hungris, der har fået lov til at vokse sig fyldig og lækker, og det giver mulighed for nogle helt nye og vilde smagsoplevelser.

Tulip Foodservice blev til Danish Crown Professional

Danish Crown Foods har skiftet navn til Danish Crown Foods, og i samme ombæring skifter Tulip Foodservice navn til Danish Crown Professional.

Vi vandt!

Der var tæt dyst om de flotte medaljeanmærkninger under International Food Contest, der i år fandt sted i MCH Messecenter Herning den 1. - 3. oktober 2019, hvor Danish Crown Professionals Mester’s Udvalgte Frikadeller 35 gram løb med en sølvmedalje som det næsthøjest scorende produkt i kategorien ”Meat & Seafood”.

Convenient på den gode måde

Convenience vokser som aldrig før. Men convenience er mange ting – det er både produkter, der hjælper dig i køkkenet og serveringer, der hjælper dine gæster. Og her vil vi selvfølgelig gerne inspirere til og gøre dig klogere på begge dele.

Endnu mindre madspild

Mere end 20% af dine kollegaer på hoteller og restauranter oplever madspild som en udfordring – især på grund af, at der bliver lavet for meget mad til buffeten, afryddet for meget fra buffeten eller rester fra gæsternes tallerkener.

Kødet som krydderi

Halvdelen af danskerne vil gerne skære ned på deres kødforbrug. Det kan man gøre på mange måder. Nogle vælger at have kødfrie dage i løbet af ugen. Andre vælger at skippe anden portion.