Hjem Viden Hverdagsluksus i Herning beviser sin værdi
Huset Poulsen Burger Artikel Banner 1432X358
Viden

Hverdagsluksus i Herning beviser sin værdi

Huset Poulsen havde lige lanceret nyt, ambitiøst brasserie, da corona-krisen ramte Danmark. Heldigvis har brasserie-klassikerne, som den rørte tatar, dog bevist deres værdi i et turbulent marked.

”Vi var lige gået i luften med det hele – bare 14 dage før. Efter 20 års café-drift og selskaber var vi klar med vores nye brasserie, og alt var lagt an på det. Nye kokke og tjenere, ny indretning, ud med caféretter og ind med lækre brasserie-retter. Og – bum – så kom corona.”

 

Mavepuster og nytænkning

Sådan fortæller køkkenchef Nikolaj Rasmussen om Huset Poulsens debut som brasserie i hjembyen Herning. Lidt af en mavepuster for det ambitiøse team. Ikke desto mindre meldte responsen på krisen sig hurtigt i teamet. Der skulle omlægges til take-away. ”Vi måtte lige igennem nogle midlertidige hjemsendelser først, inklusive mig selv, men vi var snart tilbage på banen, og fik udtænkt et godt koncept, baseret på vores nye menukort. Vi ved godt, at mange er gået vejen med Dagens ret, men vi har valgt at holde fast i nogle af stjernerne,” siger han.

 

Trøfler og tatar

For ham har det drejet sig om at finde balancepunktet mellem det, der egner sig til take-away – og så samtidig skille sig ud med et lidt mere luksuriøst udbud, end hvad man umiddelbart ser i området. ”Det er nok lidt nemmere at finde hverdagsluksus i Aarhus og København, men det har vi mindre af i Herning. Derfor kører vi for eksempel med en oksemørbrad med en trøffelglace, fish’n chips på helt friskfanget fisk fra vores specialleverandør i Esbjerg og så vores rørte tatar med øko-æggeblomme og sprøde ting.”

 

 

Tilbud til de yngste gæster

Desuden har Nikolaj gjort det nemt for familier at bestille take-away, da der også er tænkt på de mindste. ”Take-away er jo først en rigtig lettelse, når hele familien kan spise med, så vi har også sørget for en kvalitetsmenu til børnene med hjemmelavede frikadeller, kyllingebryst og en miniportion fish’n chips.

 

Emballage og sikkerhed

Gastronomisk har omstillingen altså ikke været den store udfordring. ”Det sværeste har været at omstille sig til at anrette i vores, selvfølgelig bionedbrydelige, emballage, samtidig med at maden skulle se flot og appetitlig ud. Men det er gået fint. Vi har kørt foretningen som den almindelige service, plus at vi så har haft en mand dedikeret til at pakke og levere direkte ud i folks bagagerum, når de kørte op foran forretningen og modtage betaling på en trådløs terminal. På den måde har vi også kunnet overholde alle sikkerhedsforeskrifter.”

 

Restaurantchef med kommunikationstalent

Alt i alt har take-away-udfordringen været en succes for Huset Poulsen. ”Først tror man ikke rigtig på det. Vi har haft lidt take-away tidligere, men ikke markedsført det. Alligevel er vi lykkedes supergodt med at komme ud til vores kunder, der jo ofte er stamgæster, som kommer hver fredag eller lørdag. Al markedsføring er kørt online, og der er vi rigtig godt hjulpet af, at vores restaurantchef faktisk har en kandidatgrad i kommunikation. Vores omsætning er lidt mindre, end vi er vant til, men vi holder hjulene i gang, som vi bliver opfordret til. Vi er vant til at forny os. Og det vigtigste er jo også, at vi lader sundheden komme først.”