Hjem Viden Geniale snacks med gris til dine gæsters lækkersult

Geniale snacks med gris til dine gæsters lækkersult

Her får du en perlerække af lækre forslag til snacks, hvor godt kød fra danske grise er med på tallerkenen. Find forslag til morgensnacken, den lille drinks-hapser, den mod madspild - og så har vi også fundet et par til den søde tand frem!

Vi elsker at snacke! Og vi gør det i dagens pauser, som tilbehør til en flydende forfriskning, som optakt til et måltid eller som en af de små lækre sager på buffeten. Snacks kommer i alle former - med grønt, kød, fisk eller skaldyr, varme, kolde, salte, søde, faste eller flydende. Her har vi fundet en perlerække af skønne snacks frem, der har det tilfælles, at de indeholder god dansk gris.

Vi kommer vidt omkring, og bruger både knasende sprød bacon, saftig Tender Pork og mange andre elementer fra sortimentet. Snacks er desuden en rigtig god måde til at anvende rester fra andre måltider - et stykke steg, det sidste pålæg fra pakken eller en omgang møre, krydrede spareribs.

Prøv en snack-lækker morgenmad og brunch

Må man spise snacks til morgenmad? Ja da! Sæt disse lækkerier, der indeholder nogle af de klassiske morgenmadsingredienser, på bordet, og nyd lidt god dansk gris i samme mundfuld.

 

Kyllingevinger med bacon, ost og urtedip

Erstat den traditionelle brunchpølse med en fyldig bid kylling, som får masser af smag fra den bacon, der er viklet om vingen. Dyp i cremet dip med bladselleri.

 

Æggesalat med bacon, æble, løg og purløg

En skøn morgensnack med den klassiske æg & bacon kombination - nu bare som en rørt salat, anrettet på grønne blade. Masser af smag og friskhed fra karry og sprøde æbler.

 

Røde og grønne pølsemuffins

Små, smagfulde muffins i portionsstørrelse, der selvfølgelig kan gøres endnu mere snack-agtige, hvis de bages i mindre størrelser. Muffins er toppet med brunchpølser med chorizo eller okse.

Den lille bid til receptionen, mødet eller aperitiffen

Her får du snacks i den helt klassiske forstand: den lille hapser, som kan nydes i en pause eller til en festlig lejlighed med et glas koldt et eller andet, eller som optakt til en middag. 

 

Rugcrostini med ærte-rygeost creme, røget filet og radiser 

En dejlig lille hapser med smag af forår! Den røgede filet kommes på sprødt rugbrød og får mildt modspil af en grøn ærtepure, rørt med rygeost, og toppes til sidst med pikante skiver af radise.

 

Tigerrejer på spyd med bacon og avocadosalat

Der er masser af både smag og elegance i disse lokkende spyd, hvor marinerede, store rejer svøbes i bacon og bages i ovnen. Her serveres rejerne med avocadosalat, lidt a la en grov guacamole.

 

Tre mini-hotdogs med brunchpølse, oksekødpølse eller chorizopølse

Her kan du vælge mellem hele tre af slagsen i mini-størrelse: en i nordisk stil med kål og peberrod, en spicy-style med lakridsketchup og en spanskinspireret med chorizo og grillet peberfrugt.

Yes! Det er med bacon!

Livets krydderi, grisens fartstriber - kær udskæring har mange navne! Men vigtigst af alt sætter bacon masser af smag på disse lækre snacks, der passer perfekt til et koldt glas et eller andet.

 

Bacon chili cheese tops 

Forvent bare jubelscener ved buffeten, når du serverer disse dybstegte bacon-chili cheese toppe, der er fyldt med en baconkrydret masse af rygende varm cheddar, flødeost og jalapenos. Mums!

 

Bacon straws med rosmarin 

Helt enkelt og superlækkert: knasende sprøde stænger af butterdej, der er snoet med bacon, krydret med rosmarin og bagt gyldne og lækre. Perfekte til en frisk cocktail eller mocktail.

 

Bacon-løgrelish og brie på flute 

Bacon sætter smag på denne lækre løgmarmelade, som toppes oven på moden brie og sprødt brød. En perfekt og hurtig hapser, hvor daggammelt brød også kan få nyt liv, hvis det ristes først.

Skønne snacks, der stopper madspild!

Der er masser af potentiale i at bruge overskydende gris fra tidligere serveringer til lækre snacks. Respekt for ressourcerne, god økonomi - og glade gæster med gode ting på tallerkenen.

 

Bruschetta maiale tonnato

Brug en rest af vores saftige, velkrydrede Tender Pork Kamfilet til denne nytænkning af den klassiske italienske kalv i tunsauce. Her serveret på godt brød og pyntet med ovnbagte tomater.

 

’Hapsere’ med BBQ kamben og chilimayo 

En lækker lille gnave-hapser! Har du lidt BBQ-krydrede kamben fra Tender Pork til overs, kan de glaseres med den kinesiske Hoisin sauce, lunes og serveres på et salatblad med chilimayo, knasegrønt og koriander.

 

Pulled Pork rillette snack med persilleskum og rugchips 

Har du serveret Pulled Pork for dine gæster, er der måske nok tilovers til, at du kan trylle resterne om til denne smagfulde rillette. Den serveres med persilleflødeskum og rugchips, men prøv også at smøre små hapsere på ristet rugbrød for nem spisning.

Den søde gris

Kan en gris være sød? Ja, i hvert fald hvis du kombinerer den med frugt, chokolade, karamel eller andre gode, søde sager! Her får du et par skønne søde bud på tilberedninger af gris, der nok skal få dine gæster til at spærre øjnene op!

 

Rocky Roads med bacon crumble

Check lige disse Rocky Roads, som er mælkechokolade, fyldt til bristepunktet med skumfiduser, peanuts, karamel - og bacon! Superlækkert og lidt frækt bud på en sød bid med et salt touch.

 

Grisebolsjer af revelsben 

Selvom hovedingrediensen i disse grisebolsjer er gris, så får du fornemmelsen af at spise et særligt delikat stykke slik! Langtidsbagt gris bliver skåret i tern og glaseret i en lækker spicy marinade. Perfekt til receptionen eller en hapser før middagen.

 

Jordbær dyppet i chokolade og baconkrymmel

Smukt, friskt, sødt og salt på samme tid. Denne overraskende kombination af jordbær, chokolade og knasende sprød, salt bacon er et flot og iøjnefaldende element på snack-bordet.

 

PS:

Vidste du i øvrigt, at ordet ’Snack’ egentlig er et lydord? Helt tilbage i 1600-tallet begyndte man nemlig ude i verden at snakke om at ’snacke,’ som er den lyd, det giver, når man smækker tænderne sammen om en lækker lille bid i utide. Så gør som dine forfædre - og lad bare dine gæster snacke løs!