Hjem Viden Vi har stolte historiske rødder
Danish Fields Close Up 1920X640
Viden

Vi har stolte, historiske rødder

I 2017 var det 130 år siden, andelsslagteriet i Horsens slog dørene op og modtog de første slagtesvin. Det andelsslagteri, der skulle blive grundstenen til koncernen Danish Crown, som i dag er Europas største svineslagteri - og verdens næststørste.

I mere end 130 år har vi været med til søndagsfrokosten. Vi har været med til bryllupper og fødselsdage. Vi har været der, når behovet for bacon meldte sig om morgenen - og når drømmen om Dyrlægens natmad satte ind i en sen nattetime. Vi var med, når turen gik over Rådhuspladsen i en brandert, og en hotdog var det eneste rigtige. Vi har mættet mange på jobbet, temaparker, til koncerter og events.

Vi var med, da kvinderne forlod kødgryderne og gik ud på arbejdsmarkedet – og fødevareproduktionen ændrede sig. Vi var med, da det første supermarked åbnede i Islev, og varerne lå færdigpakkede på hylderne. Vi var med, da den første fryser blev installeret i et dansk hjem, og færdigretterne ændrede hverdagen. Vi var med, da industrialiseringen tog fart, og vi var med, da fødevarer blev en af Danmarks største eksportartikler og dermed en af grundstenene i et velfærdssamfund. Sådan som det er i dag.

Det hele begyndte med eksporten af dansk bacon til England tilbage i 1887. Og helt frem til 1970‘erne var det den eksport, der drev væksten af en koncern, som i dag er verdensomspændende. Vi er med 24-7; til morgenmaden, på jobbet, on the go, og in between, i pauserne, når du er sulten for sjov eller når du har brug for et ordentligt måltid. ...vi er Danish Crown Professional.