Hjem Viden Styr på både danske og tyske hygiejneregler
Scanlines Færge Styr På Både Danske Og Tyske Hygiejneregler Artikel 1432X358
Viden

Styr på både danske og tyske hygiejneregler

"Vi holder et vågent øje med, hvornår vores kunder er klar til at vælge mad fra buffet igen. Indtil da tilbyder vi et koncept, der tager højde for den usikkerhed, som Corona-krisen har medført", siger Stine Brændeskov, der er Head of Food & Concept i Scandlines Catering ApS.

Siden starten på corona-krisen har der været stor travlhed på Stine Brændeskovs kontor.

"En vigtig opgave i Scandlines er, at have fuldt styr på alle regler fra både de tyske og danske myndigheder. I forbindelse med pandemien, har der været meget at følge med i og handle på, så sikkerheden hele tiden er optimal for både kunder og medarbejdere. Samtidig planlægger vi, hvordan vi kan give kunderne det bedste tilbud, når det hele åbner langsomt op igen", siger Stine Brændeskov.

 

Lagre skabte kreativitet

Corona-krisen startede nogle uger før påske, netop som Scandlines restauranter var top-tunede til at tage imod turister, der skulle gennem Europa.

"Vi har i alt 8 færger, der sejler mellem Danmark og Tyskland på ruterne Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock. Her var både medarbejdere og lagre til den kommende forårssæson kørt i stilling. Så lukkede grænserne fra dansk side og hurtigt efter også fra den tyske side. Pludselig var der mennesketomt, bortset fra et mindre antal forretningsfolk og lastbilchauffører. Det fik vores kreative medarbejdere til at tænke i nye baner. De sørgede for, at tilberede mad til vores 7 personalekantiner af disse varer, og at der i øvrigt blev syltet og bagt, så vi kunne konservere mest muligt", fortæller Stine Brændeskov.

"Vi lukkede endvidere vores Coffee-shops og restauranter og serverer nu udelukkende portionsanrettede varme retter som skinkeschnitzel, ristede pølser, pasta med kødsauce samt gullaschsuppe i FoodXpress, fordi vi ved, at chaufførerne foretrækker dette frem for kolde retter."

 

"Når vi erstatter buffet med tallerkenanretninger, forventer vi et mindre madspild. Dels er sortimentet lidt smallere, og vores erfaringer fra personalekantinerne bekræfter dette", fortæller Stine Kruse Brændeskov, Head of Food & Concept, Scandlines Catering ApS.

 

”Tallerkenbuffet” efter krisen

Scandlines har tidligere tilbudt morgenbuffet på alle færger og buffet til frokost og aften på Gedser-Rostock overfarten, der varer 1 time og 45 minutter. Her kan passagererne have glæde af dette ”all inklusive tilbud”, hvor de kan nyde deres mad og drikke i fred og ro med udsigt over havet.

"Lige nu planlægger vi genåbning af restauranterne. Genåbningen er delt op i flere faser. Den første er med ”tallerkenbuffet”, hvor vi forbereder portionsanrettede morgenmadstallerkener, som kunderne kan tage fra buffeten. Det samme gælder for frokost- og aftensmåltiderne. Her forbereder vi tallerkener med forskellige kolde retter, som man kan tage fra vores kølede buffeter. De varme retter bliver også anrettet på tallerkener. Det sker løbende, så kunderne hurtigt kan vælge, og så der ikke opstår kø. På den måde sikrer vi høj hygiejne".

"Vi glæder os alle, til færgerne igen er fyldt med liv og glade passagerer. Vi vil løbende gennemføre undersøgelser blandt kunderne, så vi ved, hvornår de igen er trygge ved buffetservering. Når de er det, og når Fødevarestyrelsen anbefaler det igen, går vi ind i sidste fase: ”Back to normal”. Her vil vi igen benytte de samme koncepter og serveringsformer, som før corona-krisen. Hvornår det sker ved ingen endnu", siger Stine Brændeskov.

 

I Scandlines restauranter øver man sig i at anrette på tallerken, som alternativ til buffetservering. Her stegt svinemørbrad med paprikasauce, frisk sautè-grønt og nye ristede kartofler.

 

Vi gør opmærksom på, at artiklen er skrevet umiddelbart før 10. maj, hvor Sundhedsstyrelsen igen åbnede for, at man kan anvende buffetservering, forudsat at der holdes en høj hygiejne. I Scandlines afventer man retningslinjerne fra både de danske og tyske myndigheder, før end man er klar til at genåbne restauranterne.