Hjem Viden Baos og Bowls

Baos og Bowls – street food på et nyt niveau!

Vi hepper på maden fra gaden! Glæd dine gæster med street food med inspiration fra alle verdenshjørner.

Selvom vi danskere elsker vores hot dog og vores ribbensstegsandwich, så har de senere år vist os, at den mad, vi nyder på gaden, kan være andet og mere end disse danske ærkeklassikere.

Street food er nemlig blevet et begreb, de fleste er stødt på – begrebet, der dækker over alle de lækre måltider, som gadekøkkener over hele verden serverer som en hurtig, lækker og uformel bid – typisk med masser af smag fra de lokale køkkentraditioner. Særligt i Asien bugner gadeboderne med duftende, farvestrålende mad, som er nem at indtage, bare forsynet med en gaffel – og en god appetit. Og det bedste af det hele er, at det er supernemt at omsætte gadens lækkerier til skøn mad til dine gæster!

 

Baos fra Taiwan – med saftig gris fra Danmark!

Kender du de asiatiske ’Baos’? En Bao er et lille, utroligt let gærbrød, der er foldet som en halvmåne, og derefter dampet i en riskurv. Heldigvis kan Baos købes færdiglavede, og så er det bare op til dig at folde det lille brød op, og fylde det med et lækkert indhold med godt med smag og konsistens. Baos stammer fra Taiwan, og har bredt sig til mange andre asiatiske lande.

Fyldet varierer, men grisen er utroligt populær i de østasiatiske køkkener, og traditionelt bruges en form for grillet eller braiseret gris, som garneres med sprøde rå eller syltede grøntsager og krydderurter. Hvis du er klar på en særlig kæk servering, så prøv de sorte Baos, der er farvet med blæksprutteblæk!

 

Husk det sprøde!

Prøv for eksempel at servere denne fristende Bao med et helt stegt revelsben, hvor benet er lige til at trække ud. Sprødheden leveres af en knasende æble-fennikel slaw, og så sørger den søde chilisauce, korianderen og de søde kartoffelfritter for den asiatiske stemning.

 

 

Du kan også gå den mere hjemlige vej, og lægge en lun frikadelle i Bao’en sammen med råkost af rød spidskål og gulerod, en lækker cremet tzatiki og friske spirer. Find flere skønne Bao-opskrifter her, hvor du får god hjælp på vejen med danske kvalitetsprodukter, der er klar til tilberedning eller opvarmning.

 

Poké bowls med hilsen fra Hawaii

Hvis vi tager turen videre fra Asien til Polynesien, så er der masser af inspiration at hente fra de hawaiianske Poké bowls. Poké bowls blev oprindeligt lavet med rå, marineret fisk og tang, men dækker i dag over en fristende anretning af kød eller fisk, der anrettes i små skåle med sprøde grøntsager og krydderurter, og ofte også kulhydrater som ris eller korn, og toppes med en frisk dip eller sauce. Et virkeligt smukt og indbydende syn med det møre kød og det friske grønne i alle regnbuens farver. 

I denne opskrift har vi bygget bowl’en op om vores Tender Pork ribbenssteg, som serveres med sprød svær, og i selskab med frisk agurk, avocado og radise, samt en lille grøn pandekage til at hjælpe med at spise med fingrene.

Prøv også den friske, nordisk inspirerede bowl med den møre og smagfulde Tender Pork skinkesteg oven på kogt perlebyg, æblebåde, brøndkarse og ærtespirer, serveret med en skøn persillepesto og knasende drys af pecannødder.

Alle disse portionsanretninger er med til at sikre en indbydende og hygiejnisk servering. Og Tender Pork produkterne er garantien for en mør og velsmagende bid, der holder sig saftig, selv efter længere tids opvarmning.