Hjem Viden Forny din sommer-hotdog med lækre ferske pølser

Forny din sommer-hotdog med lækre, ferske pølser

Sommertid er hotdog-tid – ingen tvivl om det! En hotdog er nemlig et perfekt bud på den lækre bid til alverdens spisesituationer: den lette frokost, en fyldig snack til et event, en ekstra forkælelse til festen eller den sidste mundfuld på den store grill-buffet. Og heldigvis er der rigtig mange muligheder for at variere den populære kombination af pølse, brød og lækre toppings.

 

Ferske – og til gennemstegning

Derfor vil vi gerne slå et slag for vores ferske pølser, der er perfekte til en tur på grillen. I modsætning til de klassiske hotdog-pølser er de ferske pølser ikke kogt eller røget, og skal derfor altid gennemsteges. Men samtidig gør det pølsen ekstra saftig, når den krydrede fars i pølsen, tilberedes på grillen eller på panden. Pølserne indeholder 75 procent hakket grisekød, og er fyldt i lammetarm.

 

Nordiske smage

Vi har to ferske pølser i sortimentet denne sommer med hver deres karakteristiske smag. Den ene er med inspiration fra det nordiske køkken krydret med timian og æble, hvilket giver en dejlig let krydret pølse med en anelse sødme. Perfekt i en hotdog, hvor vi i denne opskrift foreslår at tilføje det klassiske cremede element i form af en hjemmelavet sennepsmayo, og derefter toppe med først en frisk, rå relish af kinaradise og æbler i en aromatisk marinade, og derefter afslutte værket med supersprøde, nyfritterede løgringe. En lækkerbid ud over det sædvanlige!

 

..og lidt fra Mexico

I krydringen af vores anden pølse har vi skelet lidt til Mexico og smagt til med til en let spicy pølse med en mild og lækker ostesmag. I denne hotdog-opskrift har vi også lånt elementer fra det mexicanske køkken i sammensætningen af toppings – der er nemlig koriander og chili i den sprøde spidskålssalat, som tilføjer knas til hotdoggen, og krydderketchuppen er smagt til med spidskommen og korianderfrø. En skøn og spicy snack!

 

Masser af muligheder

Pølserne kan dog meget andet end at indgå i en hotdog – selvom det nok er et af de mere populære valg! Et klassisk valg er at ledsage pølsen af en af de utallige variationer af kartoffelsalat, hvad enten det er den traditionelle cremede slags med mælkeprodukter og masser af krydderurter – eller den marinerede slags. Men prøv også de grillede pølser sammen med en krydret polenta, der vendes på grillen, eller som topping på en lækker, cremet risotto med grillede tomater ved siden af.