Hjem Viden Aarhus’ populære ’Banditter’ giver gode råd om take-away

Aarhus’ populære ’Banditter’ giver gode råd om take-away

Aromatiske saucer og forførende krydderurter, et velorganiseret køkken, lækker emballage og digitalisering. Det er nogle af de emner, som køkkenchef Jimmy Tran fra det populære aarhusianske take-away koncept Bánhmì Bandits kommer ind på i fire inspirationsfilm, som du kan finde på Madværkstedet.dk.

Det var en fælles kærlighed til det vietnamesiske køkken, der i sin tid fik de fire barndomsvenner fra Aarhus Vest, Jimmy Tran, John Tran, Jonas Schwartz og Faisan Saeed til at springe ud som mad-iværksættere i 2016. Efter at have spist, oplevet og sanset sig igennem Vietnams gadekøkkener var konceptet klart, og så blev dørene til firkløverets første spisested slået op.

 

Populær gademad

Dog var det ikke dørene til et traditionelt spisested, der blev åbnet, for de sad på en gammel fragtcontainer, og stod blandt flere andre på Aarhus Street Food, hvor sultne aarhusianere de sidste fem år har kunnet nyde gademad fra hele verden.

 

Udgangspunkt i klassisk sandwich

Street food containeren blev udgangspunktet for den succes, der gjorde, at kvartetten i dag, i halen på corona-pandemien, har åbnet endnu et spisested på Nørregade i Aarhus. Her langer de i dag masser af asiatiske retter hen over disken. Køkkenets klassiker er den ret, der har lagt navn til konceptet, nemlig den ikoniske Bánh Mì, der er en vietnamesisk sandwich i et meget sprødt baguette, fyldt med knasende sprøde grøntsager, krydrede saucer og marineret, stegt gris eller kylling.

 

 

Tidens hit er bowls

Stedets store slagnummer er imidlertid de populære ’bowls’, der er fyldige salater med ris i bunden, og dekorativt toppet med forskelligt fyld, herunder blandt andet BBQ glaseret gris og kylling med citrongræs. Et koncept, der blev udviklet for at kunne servicere kunderne med et fyldigt aftensmåltid. Og hvor køkkenchefen kan bruge de samme ingredienser som i køkkenets andre retter, bare i en anden kombination og kontekst.

 

Organisering og lækre saucer

Det er med udgangspunkt i udviklingen af stedets bowls, at køkkenchef Jimmy Tran i tre små film deler sine erfaringer og tips i forhold til et succesfuldt take-away køkken. Her kommer han både omkring kernen i køkkenet og taler om smag, tekstur, saucer og variationer, men deler også erfaringer i forhold til emballage, digitalisering og køkkenets organisering.

 

Find filmene på Madværkstedet.dk