Hjem Viden Få skovlen under sommerens serveringer med Tender Pork

Få (strand)skovlen under sommerens serveringer med Tender Pork

Sommermad handler om friske smage, de nye grøntsager, saftigt kød, måske med et strejf af grillstemning – og så selvfølgelig mad, der gerne må være lidt nemt og effektivt. Det gælder både derhjemme, hvor haven eller stranden kalder – men det gør sig i allerhøjeste grad også gældende i de professionelle køkkener, hvor personalemængden ikke er, som den plejer at være på grund af ferie – og hvor gæsterne alligevel forventer et lækkert sommermåltid!

 

Neutral marinering holder på saften

Og det er her, at du kan få ekstra brug for produkterne fra Tender Pork – de er nemlig tilføjet en lille smule neutral lage, bestående af vand, salt og en anelse majsstivelse, der er med til at holde de gode, danske udskæringer supersaftige og smagfulde i lang tid.

Det gør produkterne oplagte til buffeten på en stille dag, hvor trykket af gæster ikke er helt, som det plejer, og hvor kødet derfor må vente på de spisende. Men det betyder også, at eventuelle rester også er så lækre og ’juicy’, at de nemt lader sig genbruge som små kolde hapsere eller en lækker, lun og håndholdt gang ’street food,’ der passer perfekt til en varm sommerdag – måske med en lækker juice eller grøn smoothie til!

 

Saftig kamfilet med chipotle-chili og ahornsirup

Vi har for nylig føjet en ny og lækker variant til Tender Pork sortimentet, nemlig en lækker kamfilet, som foruden den neutrale lage er smagssat med den populære chipotle-chili, der tilføjer et pikant og en anelse røget chili-strejf, og så er der tilføjet lidt fyldig sødme med ahornsirup.

Her har vi valgt at placere kamfileten med den pikante krydring i lidt Middelhavs-agtige omgivelser sammen med grillet aubergine og peberfrugt. Der drysses med den salte fetaost, og så serveres der en skøn chimichurri til, som er lavet på persille, mandler, citronskal, lidt chiliflager og olivenolie, der blendes til en aromatisk, grøn salsa. Perfekt på sommerbordet!

 

Sydlandsk kamfilet på grillet surdejsbrød

Vi er også i nærheden af Middelhavet med krydringen af Tender Pork kamfileten med rosmarin, timian og citron. Den kan serveres varm med husets yndlingssalater, og hvis der så er rester tilovers, er de oplagte til en lille sommerhapser på grillet surdejsbrød, hvor tynde, saftige skiver af kamfilet toppes med en lækker trøffelcreme, og garneres med frisk timian.

 

Saftig grill-stemning på tallerkenen

Sommer rimer på grill for de fleste – og her har vi tilføjet en saftig bryststeg en god gang grill-stemning med en lækker smokey BBQ-glasering, der giver den helt rigtige grill-fornemmelse – også selvom stegen ikke skal på grillen, men bare steges i ovnen. Tilbehøret i denne opskrift kommer også direkte fra den gode grill-aften: en frisk salat, grillede majskolber og en skøn, aromatisk gang kryddersmør med jalapeno-chili og lime. Endelig kommer der knas på retten med sprødristet rugbrødscrisp, som er en god anledning til at få brugt de sidste skiver rugbrød på, og dermed undgå madspild.

Derudover vil vi gerne slå et slag for en hyggelig gang håndholdt streetfood, nemlig de populære wrap hacks, hvor en tortilla foldes om kød, grønt, ost og en creme, og til sidst lunes i ovnen, på panden eller i en panini-grill. Brug for eksempel en nystegt ramsløgs- og pebermarineret kamfilet fra Tender Pork sortimentet, eller brug en rest, og fold med grønkål, syltede små pebre, gedeost og en hjemmelavet ærtecreme.