Hjem Viden Smagen af sommerferie

Smagen af sommerferie

Hvad enten du tilbringer sommertiden i køkkenet for at glæde andre, eller du selv skal ud og nyde sommerlandet, så er der altid anledning til at drømme om de gode smage fra ferielandet. Vi har samlet en flok mad-favoritter fra nogle af vores mest elskede ferie-destinationer.

 

ANTIPASTI PÅ GLAS FRA ITALIEN

Støvlelandet er et hit hos de fleste, ikke mindst på grund af den italienske gastronomi! Pizza, pasta og lækkert kalvekød med smagfulde saucer er blot nogle af elementerne, vi er allermest vilde med. Men hvad med at prøve denne spændende variation af en italiensk antipasti, hvor smagfuld skinke anrettes i et glas med andre lækkerier, lige til at fordele på et stykke brød? Find opskriften her.

 

DUFTENDE DIP FRA GRÆKENLAND

Der skal ikke meget til for at drømme sig hen til en græsk ø.. Luk øjnene og tænk koboltblåt vand, hvide mure, bouzouki-musik og duften af trækuls-grillet kød med masser af urter. Vi tænker typisk retter som moussaka, græsk salat og tzatziki, når vi snakker om det græske køkken. Men kender du mon Skordalia, som er en tyk, hvidløgskrydret kartoffeldip, der serveres med brød, kød eller grillet fisk? Her får du vores version, toppet med ristet chorizo, der giver et skønt, krydret pift.

 

LUKUSUSBURGER FRA USA

Drømmer du om en tur ’over there’, enten med kig til skyskrabere og Frihedsgudinde – eller måske et ægte road trip med stop på den lokale diner til et godt måltid mad? Lige meget hvor du befinder dig i USA, er du sjældent langt fra en god burger. De kan varieres i det uendelige, så må vi foreslå denne labre luksus-version med hjemmelavet BBQ-sauce, Gruyèreost, sprød bacon, masser af karamelliserede løg og selvfølgelig en gang gode bøffer? Enjoy your meal!

 

DANMARK

Ude godt – men herhjemme er der altså også helt fantastisk, når først sommeren sætter ind. Flæskestegen kan fint hævdes at være en af vores nationalspiser, men hvis du ikke er til sovs og kartofler i sommervarmen (selvom det jo smager skønt, lige meget hvad..), så server stegen med et udvalg af de skønne sommergrøntsager, som for eksempel en vildt lækker gratin af jordskokker og en smuk salat af pærer, salatløg og grønne blade. Pynt endelig med spiselige blomster! Find retten her.

 

Hav en smagfuld sommer!