Hjem Viden Det siger kokken

Mere kvalitet og mindre madspild

Vi ønsker at inspirere til, hvordan du i et moderne, professionelt køkken let og enkelt kan skabe mindre madspild – både til glæde for økonomien og for bæredygtigheden. Jordens ressourcer skal udnyttes, så vi rent faktisk bruger det, der bliver produceret, og mindst muligt skal ende som madspild. Udover at gavne miljøet, så sikrer det også en bedre udnyttelse af ressourcerne i køkkenet.

 

Tender Pork er et eftertragtet produkt, som både skaber glæde blandt gæster og køkkenprofessionelle, og som gør det muligt at skabe mindre madspild. Vi har samlet nogle af kokkens bedste grunde til at sætte Tender Pork på menuen, og dem kan du gå på opdagelse i herunder.

 

 

yeszRIVqk-E

Sådan ender mere mad i maven og ikke som affald

I det professionelle køkken handler det i høj grad om at sammensætte menuen, så gæsterne levner mindre. De vil have god smag og høj kvalitet, og det handler derfor om at finde løsninger, som netop kan leve op til disse krav.

 

Det kan bl.a. være løsninger, som giver adgang til mere fleksibilitet i køkkenet, og hvor der eksempelvis kan varmholdes og deraf portioneres mere dynamisk. Dernæst kan det også handle om at vælge råvarer, som imødekommer kravet om kvalitet fra gæsterne, og som i sidste ende er med til at skabe de rigtige rammer omkring spiseoplevelsen. Her kan Tender Pork være en oplagt løsning, når det handler om kød.

 

- Tender Pork er dansk grisekød med høj spisekvalitet og mere saft og mørhed. Det er et super godt produkt, og det bliver spist op – hver eneste gang. Det sikrer glade gæster.

 

Mark Guldbæk Østergaard, National Account Manager, Danish Crown Professional

 

Tender Pork er en serie af udskæringer af grisekød, som er tilsat naturlig lage. Netop denne sammensætning er med til at sikre masser af mørhed, smag, saft og kraft – og det medfører ikke mindst en række fordele, heriblandt måder at reducere madspild på.

 

Smarte løsninger skaber mindre madspild

Med Tender Pork får du en lang række kvalitetsprodukter, som giver stor fleksibilitet i køkkenet. Udskæringerne er tilsat en naturlig lage, som bl.a. gør dem velegnede til varmholdelse og genopvarmning, og rester kan nemt anvendes i andre serveringer

– blandt andet som pålæg. Dermed opnår du en større udnyttelse af det enkelte produkt, og samtidig er udskæringerne lette at gå til:

 

- Lagen er med til at nedsætte tilberedningstiden på udskæringerne fra Tender Pork, som kan steges møre. Det gælder fx også både skank og spoleben, som ellers først skal braiseres eller koges. Med Tender Pork kan du stege det mørt og dermed nedsætte tilberedningstiden.

 

Mark Guldbæk Østergaard, National Account Manager, Danish Crown Professional

 

Dermed er Tender Pork et godt valg, hvis du let og enkelt vil glæde dine gæster med god smag og høj kvalitet. Kødet er desuden mørt hele vejen igennem. Derfor kan du også med fordel anvende hele stykket, hvilket også er med til at minimere mængden af madspild.

 

 

TRyVleje9y8

Glad kok = glade gæster

Evald er køkkenchef og arbejder til daglig i et dansk kantinekøkken. Her har de specialiseret sig i at lave god mad til mange gæster – hver dag. Maden serveres som buffet, hvilket stiller store krav til råvarernes kvalitet i forhold til at holde sig velsmagende og lækre fra første til sidste gæst, og i køkkenet har de gjort sig rigtig gode erfaringer med Tender Pork:

 

- Tender Pork er jo næsten umuligt at gøre tørt. Det kan vi ikke rigtig komme udenom. Det er vanvittigt mørt og saftigt. Lige meget om det er endestykket eller midterstykket, så ved man, at man har et kvalitetsprodukt. Det kan stå rent, men vi kan også bruge det, hvor vi har givet vores eget besyv med. Vi kan lave vores egen lille salsa at komme ovenpå. Så flytter vi tiden hen på tilbehøret fremfor at bruge rigtig meget tid på kødet.

 

Evald – køkkenchef

 

 

CBe8rQzzddE

Stor smag – selv ved varmholdelse over længere tid

I en kantine – og ved buffetserveringer generelt – er det vigtigt, at menuen holder sig smagfuld og lækker helt til sidste gæst. Derudover skal menuen ofte kunne forberedes i god tid, og her adskiller Tender Pork sig markant fra andre udskæringer. Det skyldes dels kødets høje kvalitet, dels den naturlige lage, som netop er med til at holde på kødets saft og kraft:

 

- Når vi skal varmholde vores Tender Pork-produkter, så er det bare så nemt. For de kan enten stå i ovnen ved den kernetemperatur, vi ønsker, eller vi kan flytte det over i en termokasse, hvis der er spidsbelastning på ovnene. Om det er to eller tre timer efter, så er det den samme kvalitet, som når man tager det ud af ovnen. Det giver en vis sikkerhed i, at man ikke optager en ovn forgæves.

 

Evald – køkkenchef

 

Tender Pork frigiver således både tid og ressourcer i køkkenet. Du kan let planlægge dine serveringer, og du kan bruge ressourcerne bedst muligt, så du med sikkerhed kan give dine gæster en smagfuld spiseoplevelse. Samtidig er Tender Pork et godt valg, når du vil skabe mindre madspild – du kan nemlig bruge hele stykket, fordi kødet er mørt hele vejen igennem.

 

Så gør Tender Pork til en del af menuen – det vil både vække begejstring hos dine gæster, og du kan udnytte ressourcerne bedre i køkkenet samt mindske mængden af madspild.

 

Tender Pork – det er saftsus’me mørt!