Hjem Viden Så er det tid til Risalamande – vil du smage?
TULIP FOODSERVICE JUL Ris Ala Mande 1920X640.Png
Viden

Så er det tid til Risalamande – vil du smage?

Det er nemmere at finde mandelen, end det er at finde e-numre i vores risalamande. Vi holder os nemlig strengt til de rene råvarer til denne klassiske juledessert, som kan anvendes på så mange andre måder end den traditionelle med kirsebærsauce.

Det varer ikke længe, før de første gæster begynder at se langt efter det, der må siges at være den ultimative, danske juledessert, nemlig Risalamanden. Derfor kan vi nu præsentere vores udgave af desserten, som kun består af de reneste og helt traditionelle råvarer, nemlig risengrød kogt på dansk mælk, og rørt med dansk fløde, ægte Bourbon-vanilje og godt med mandler.

 

Masser af muligheder

Risalamanden er et hit på julebordet, så det er fristende at købe godt ind. Men der er også mange muligheder for at bruge produktet – for eksempel som variationer over den klassiske udgave ved at servere med nye saucer af for eksempel tropiske eller nordiske frugter, karamel, lakrids, frugtsirupper eller frugtsalsaer. Eller prøv med lækre sprøde toppings af nødder, knas eller bagværk. Eller hvad med friske bær eller frugtstykker?

 

Elegante portioner – eller store flotte dessertkager

Her er det også oplagt at portionsanrette for en nem, flot og sikker servering. Men hvis du bare står tilbage med et mindre parti, er risalamanden også fremragende ’restemad’. Du kan for eksempel forsøge dig med en luftig fromage som denne Risfromage med havtornsirup, eller den lækre Cheesecake med sauce af saltet karamel. Så bliver kampen mod madspild ikke ret meget lækrere!

 

 

Praktisk emballage

Risalamanden kommer i portioner á 2 kilo, og er emballeret i en praktisk pølse, der er nem at stable på køl, og som fylder minimalt, når den er åbnet og tømt. Det optimerer bortskaffelsen af affald fra dit køkken.

 

Lidt om Risalamanden:

I dag er Risalamanden, med sin kombination af den beskedne risengrød kombineret med knasende mandler, aromatisk vanilje og ikke mindst den generøse mængde piskefløde, en cremet decemberluksus. Men faktisk blev desserten formodentlig opfundet som en spareudgave af datidens dyre råvare, nemlig grøden af de importerede grødris – hvor den piskede fløde, som der var rigeligt i i landbrugsnationen Danmark, blev tilsat for at ’strække’ de fine ingredienser.

Og ja – selv om navnet lyder fransk – Ris a la Mande eller ris med mandler – så er desserten af pæredansk oprindelse, og har nu siden slutningen af 1800-tallet været synonym med det søde punktum efter julemaden.