Hjem Viden Tapas i tusindevis viser vejen gennem krisen
Gastro13 Grill Artikel Banner 1432X358
Viden

Tapas i tusindevis viser vejen gennem krisen

Aflysningen af cirka 150 konfirmationer må være enhver restauratørs mareridt. Men en superstærk take-away rutine og et godt greb om de sociale medier er grunden til, at Nicolaj Lauersen fra Gastro 13 alligevel kan gå igennem corona-krisen med is i maven.

”Vi sadlede om allerede den første dag,” fortæller Nicolaj Lauersen fra catering-virksomheden Gastro 13 i Herning om den dag det stod klart, at landets mange tusinde konfirmander måtte lade de hvide kjoler og mørke blazere hænge i skabet på ubestemt tid på grund af corona-krisen. En kæmpe skuffelse for de unge – og et ikke mindre gys for cateringbranchen, der også måtte vinke farvel til bryllupper, fødselsdage og andre fester. Derfor er kreativiteten virkelig kommet på prøve i køkkenerne, og Nicolaj har også måttet gentænke store dele af sin forretning. Blandt andet er vejen gået gennem tapas, hverdagsmad – og Facebook!

 

Populære tapas

Der er både carpaccion, krydrede tigerrejer og røget Caesarsalat på den tapasmenu, som Gastro 13 tilbyder lækkersultne herningensere i disse dage. En menu, der er så populær, at der er blevet solgt mellem 500 og 1000 kuverter ud af huset hver fredag og lørdag, siden krisen ramte. Tapas er da heller ikke nogen nyhed i Nicolajs Gastro 13.

”Normalt kan vi fint levere tapas til 1000 kunder på en weekendaften. Og da vi har rutinen, så ved vi hvad der fungerer ud af huset. Men hvor vi normalt leverer til minimum ti kuverter, tilbyder vi nu take-away til helt ned til én person. Og da vi ikke går på kompromis med kvaliteten, så har vi måttet give afkald på lidt af fortjenesten, både på grund af en lidt lavere pris for at nå et bredere publikum, og fordi vi har lidt større omkostninger ved de små serveringer. Men det har vi valgt at gøre for både at holde fast i kunder og medarbejdere,” fortæller han.

 

 

Frikadeller og spareribs hitter

Nicolaj kører normalt også frokostordninger for virksomheder. Men det meste af den kapacitet har fundet en anden anvendelse, og i stedet tilbydes der mandag til torsdag take-away med lækre hverdagsretter til en god pris. ”Vi sælger mellem 100 og 200 kuverter hver aften, alt efter hvad vi har på menuen. Klassikerne som frikadeller, dansk bøf og spareribs er helt sikkert et hit! Og så sælger vi lidt mindre, når den står på grøntsagstærte,” griner han. Kunderne har også taget godt imod tilbudet om en lækker weekend-brunch, nu hvor caféerne holder lukket.

Alt i alt er Nicolaj efter omstændighederne godt tilfreds med salget under de nuværende omstændigheder. ”Markedet har været meget større end vi turde håbe på. Folk er generelt glade og vil gerne støtte os, og selvom der er en vis konkurrence blandt de mange nye take-away muligheder, så har vi fået en pæn bid af kagen.”

 

Sociale medier engagerer nye kunder

Det gælder også på de sociale medier, hvor den nye virkelighed faktisk har været med til at øge synligheden. ”Før corona kom ind i vores virkelighed havde vi 5000 følgere på Facebook, og den base har vist sig at være supervigtig. Men den er vokset under krisen og i dag har vi næsten 6500 følgere. Det hænger nok også sammen med, at vi virkelig investerer i, at vores mad præsenterer sig pænt og skal se flot og indbydende ud. Så her har vi altså fået fat i nogen, vi ikke havde fat i før. Men vi holder fast i den gode kvalitet, for det er vores DNA. Så vi skal nok overleve.”