Hjem Viden ønsker du dig også mindre madspild til jul

Ønsker du dig også mindre madspild til jul?

Madspild er en udfordring, der ligger rigtig højt på dagsordenen i de fleste professionelle køkkener, og det er der god grund til, for vi spilder over 800.000 tons mad i Danmark om året. Heraf kommer 42.000 tons fra servicesektoren, men heldigvis har de fleste køkkener et helt batteri af strategier, processer og idéer i spil for at reducere spildet.

Julemåneden er højsæson for gode stunder med lækker mad, men også en tid, hvor madspildsnissen lurer lidt ekstra i køkkenets kroge. Vi vil gerne være med til at sætte nissen på porten, så derfor får du her tre gode råd til at mindske madspildet i december.

 

Tryl buffeten om til wrap hacks

  • Husker du en af årets hotteste trends, nemlig de smarte Wrap Hacks? Altså det smarte trick med at tage en tortilla-pandekage, skære et snit fra midten af pandekagen og ned til ’klokken seks’, og så fordele et lækkert fyld, sluttende med revet ost, på hver fjerdedel. Herefter folder du wrap’en og griller den i et paninijern, på en pande eller i ovnen, og serverer den lune, saftige wrap som en lækker håndmad, en snack eller et bud på en take-away fra kantinen eller caféen. Brug resterne fra julens måltider, såsom tynde skiver flæskesteg, skinke, roastbeef eller laks, og supplér med de dressinger og grøntsager, der passer til dit valg – og som du måske allerede har på hylden. Slut med en lækker, mild og smeltevenlig ost.

 

Wrap hack fyld og foldning

 

Vælg de genbrugsvenlige stege

  • At forvandle en rest af en god steg til smørrebrød eller en sandwich er et af de ældste tricks i madspilds-bogen. Men du kan være endnu mere sikker på at dine resteretter bliver et hit, hvis du vælger vores TENDER PORK®-produkter, der er tilsat en smule neutral lage, som sammen med lidt majsstivelse sikrer, at kødet holder sig saftigt, selv efter flere timers opvarmning. Udover smørrebrød, sandwich og wrap hacks kan stykker af saftig steg for eksempel genbruges i en lækker Bowl, i en wokret eller som topping på en salat eller suppe.

 

 

Portionsanretninger styrer mængder og madspild

  • De små, delikate portionsanretninger har for alvor fået vind i sejlene under coronapandemien, hvor hygiejnen har været altafgørende. Men udover sikkerheden har de individuelle serveringer mange andre fordele. Du kan nemlig forudse og styre dine gæsters madforbrug meget nemmere, når du portionsanretter. Dermed kan du både få styr på dit råvareforbrug og desuden forebygge, at dine gæster overfylder tallerkenerne med mad, der ender i skraldespanden. Det manuelle arbejde i portionsanretningen tager lidt ekstra tid. Til gengæld kan du spare tid ved at anvende convenience-produkter af høj kvalitet, som for eksempel hele vores Minis-sortiment, der også gør det nemt at justere gæsternes kødforbrug. Find inspiration her.