Hjem Viden Fyr op under grillstemningen med super møre grillkøller

Fyr op under grillstemningen med super møre grillkøller

De er nemme at tilberede, saftige, perfekte til både portionsanretninger, take-away og ’restemad’ – og så smager de bare brandgodt!  Sig hej til grillkøllerne!

Grillsæsonen er på sit højeste! Så tag endelig fat i grillkøllerne, og forkæl dine gæster i denne skønne tid, hvor de fleste glæder sig til kombinationen af saftig, velstegt gris og friske, fyldige salater.

Grillkøller, Flintstone-ben eller bare det mere teknisk korrekte: spoleben. Kær bid har mange navne. Men én ting ligger fast: grillkøller er den sikre vej til en utroligt mør, saftig og velsmagende servering af gris. Og det er der en forklaring på.

 

87e272b2cdebce5cabecd8c576a362b6

 

Marineret for langtids saftighed

Spolebenet er nemlig betegnelsen for den nederste del af skanken, altså grisens forben. Det er en muskel, som grisen bruger rigtig meget, og derfor er den rig på bindevæv og med masser af smag og struktur. Det kræver en vis tilberedningstid, så for at sikre, at den lange stegning ikke udtørrer kødet, har vi tilføjet en lille smule lage, bestående af vand, salt, sukker og majsstivelse. Salt og sukker fremhæver kødets egen, gode smag, og vand og majsstivelse er med til at bevare saftigheden, også i længere tid efter stegningen, ligesom tilberedningstiden nedsættes. 

 

Smag og tilbehør efter sæson

Grillkøllerne åbner for et utal af tilberedningsmuligheder. I grillsæsonen er det oplagt at gå efter den populære BBQ-krydrede version, der rummer alle smagene fra et vaskeægte barbeque. Her kombinerer du for eksempel med friske salater, fine grøntsager og en lækker dip. I vinterhalvåret kan grillkøllerne også indgå i en braisering eller simreret med rodfrugter, en god og kraftig sauce, og måske en af sæsonens grove salater. Prøv her de ølmarinerede køller.

 

5de322c758acc22068b71a5c0c8c8870

 

Lige til at gnave…

Rigtig mange gæster slikker sig om munden ved tanken om en af grillsæsonens klassikere, nemlig spareribs. Men faktisk er grillkøller et utroligt godt alternativ. Under tilberedningen trækker den nederste muskel sig nemlig sammen, så benet i udskæringen blottes – det giver et lækkert, rustikt udtryk, og gør det muligt at gnave den generøse mængde kød direkte fra benet – også på en lidt nemmere måde end med spareribs. Men det er også helt ok bare at nyde køllerne med kniv og gaffel…

 

Indtænk grillkøllerne i den sikre bespisning

Det seneste år har de fleste spisesteder, både restauranter og kantiner, sat mere fokus på front cooking, portionsanretninger og take-away, for på den måde at kunne tilbyde gæsterne en mere sikker spisemulighed. Her er grillkøllerne oplagte at indtænke som et lækkert og nemt element i mange typer af måltider, blandt andet fordi den neutrale lage gør det muligt at holde kødet varmt og saftigt over længere tid. Bliver der køller til overs i køkkenet, kan kødet plukkes af benene, og bruge i sandwiches, burgere eller på salater.

Grillkøllerne findes i to størrelser og flere smagsvarianter. Find grillkøller her.