Hjem Viden Sådan kan du fejre International Vaffeldag!

Sådan kan du fejre International Vaffeldag!

Hvem elsker ikke en sprød, lun og fyldig vaffel på tallerkenen? Den 25. marts er International Vaffeldag, og vi har fundet en håndfuld lækre opskrifter og tips fra det salte køkken frem, som du kan glæde dine gæster med - og undgå madspild i samme omgang.

 

Der findes masser af vaffel-varianter, alt efter hvor i verden man befinder sig. Her i Skandinavien elsker vi vores tynde, hjerteformede vafler, der spises i vinterhalvåret med masser af rødt syltetøj og lidt sukker. Og i Belgien og omegn kaster man sig traditionelt over de noget tykkere, sprøde belgiske vafler. Men i nyere tid har den asiatiske boble-vaffel også bredt sig til hele verden: en stor, luftig vaffel med de karakteristiske kuglerunde luftbobler.

For få år siden eksploderede den globale vaffel-dille imidlertid, og det åbnede for, at vafler for alvor kom ind i det salte køkken. Her har de flotte grønne spinatvafler med blendet grønt i dejen været et hit, ligesom opfindsomme kokke har ’vaflet’ kartofler og andre grøntsager til supersprøde vafler, som bare kalder på en spændende topping.

Vi har samlet tre superlækre vaffelopskrifter, som du kan glæde dine gæster med - og så følger der også et par tips, som du kan ’freestyle’ lidt med. Du kan endda bruge inspirationen til at undgå madspild!

Vidste du i øvrigt, at Den Internationale Vaffeldag, den 25. marts, er en skandinavisk opfindelse, der på bedste vikingevis er ved at erobre resten af verden

Hav en supervaffellækker International Vaffeldag!

Den lette: Kalkunsandwich i lune belgiske vafler med kalkun og syltede løg 

 

Her tager vi udgangspunkt i den nemme løsning, og vælger færdigbagte usødede belgiske vafler, som lunes og toppes med skiver af kogt og røget kalkunbryst, der er krydret med paprika. Sandwichen toppes med tyndt-skårne løg, der er marineret i sennep, honning og æbleeddike. En supernem frokost- eller snackløsning. Find opskriften her.

Madspildstip: Erstat kalkunen med de sidste skiver pålæg fra for eksempel hamburgerryg eller kogt skinke.

Den fyldige: Kartoffelvaffel med Pulled Pork og wasabicreme

 

Forestil dig lige sprødheden og den fyldige smag af revne kartofler og løg, der steges til gyldne vafler - med et sprødt, smørstegt ydre og et saftigt indre. Herpå lægger vi vores populære Pulled Pork, der består af langtidstilberedt bov fra dansk gris, krydret med inspiration fra det amerikanske sydstatskøkken. Øverst får du et lille spicy spark med creme fraiche, rørt med japansk wasabi. Find opskriften her.

Madspildstip: Brug en rest af en af vores ’Pulled’-produkter, for eksempel Pulled Turkey, Pulled Beef eller Pulled Pork. 

Tre toplækre vaffeltoppings - med madspilds-X-faktor: 

 

Leder du efter en hurtig genvej til en lækker vaffelservering? Så køb dine vafler færdigbagte - og lav så selv en lækker topping. Her er tre gode bud, der er perfekte til en let frokost eller forret:

 

Broccoli-sellerisalat med lufttørret skinke og hasselnøddemarinade

Vores smagfulde lufttørrede skinke af dansk gris med sprøde, friske grøntsager, små bidder af sødme fra æbler og dejlig nøddesmag fra dressingen.

Madspildstip: Erstat skinken med papirstynde skiver af steg fra Tender Pork, for eksempel kamfilet eller flanksteak af gris.

 

Grillet svampetoast med brud af kalkunbryst

Erstat ristet brød med vafler i serveringen af disse velkrydrede ristede svampe, der toppes af med stykker af saftig kalkun. 

Madspildstip: Erstat kalkunen med saftige stykker af Tender Pork skinkesteg fra en tidligere servering.

 

Tomatsalat med sprød bacon, frisk mozzarella og basilikum

Her kombinerer du den sprøde vaffel med den klassiske kombination af solmodne tomater og mild mozzarella - og sætter trumf på retten med masser af sprød bacon. 

Madspildstip: Brug rester fra andre røgede produkter, for eksempel filet, kalkunbryst eller skinke ved at skære resterne i små tern og riste dem sprøde på panden. Erstat baconen med det sprøde, røgede kød.