Hjem Viden Nu er risengrøden økologisk

Nu er risengrøden økologisk!

Risengrød-sæsonen er tilbage – og i år er grøden kogt på øko-råvarer. Grøden er klar til brug, og mulighederne er uendelige.

På loftet sidder nissen med sin øko-grød..? Bare rolig, vi har ikke planer om at lave om i den gamle julesang. Men vi synes, du skal vide, at fra i år er risengrøden fra Danish Crown Professional økologisk. Flere og flere danskere vil nemlig gerne have mulighed for at træffe et økologisk valg, når de skal have mad på tallerkenen, og derfor har vi besluttet at tilberede vores populære risengrød af økologiske råvarer.  

Det vil sige udelukkende lavet på økologiske råvarer, som økologisk, dansk mælk, grødris, salt og vand. Og tilberedt og pakket på vores produktionsanlæg i Aalborg.

 

En ægte klassiker

Risengrøden er en af julemånedens helt store klassikere, og faktisk har vi spist risengrød i Skandinavien siden 1500-tallet. Her blev grøden normalt kogt på vand, men når der skulle kræses ved højtiderne, kom der godt med mælk i grøden, og det er den tradition, vi har holdt fast i helt op til i dag!

Alle kender den helt traditionelle servering af varm risengrød med smørklat og kanelsukker – og måske endda et glas hvidtøl eller kold frugtsaft til. Det er en tilberedning, du nemt kommer omkring ved blot at varme grøden langsomt op i en tykbundet gryde med lidt vand i bunden, til grøden er godt varm.

 

 

Masser af muligheder i det søde køkken

Men vores risengrød kan være med i en lang række andre lækre retter, typisk fra det søde køkken – også i mindre mængder, hvis du har en rest risengrød, der skal bruges for ikke at ende som madspild. Brug for eksempel den kolde risengrød til brunchpandekager med appelsin og granatæble, og som er en variation over den gode gamle klatkage. Eller server risengrøden med hasselnødder, granatæble og Golden Milk, der er en krydret mælkedrik med gurkemeje og ingefær.

Du kan også bruge den økologiske risengrød i sæsonens elskede risalamande, som også lader sig variere i det uendelige med forskellige toppings og smagsnuancer. For eksempel som Juletrifli med risalamande og knust brunkage.

 

 

Minimal emballage

Risengrøden kommer i en praktisk ’pølsepakning,’ som er nem at åbne, og ligeledes nem at dosere fra, hvis du ikke skal bruge hele portionen på én gang. Når du har brugt al risengrøden, fylder restemballagen meget lidt, og tager ikke plads op i din affaldsløsning.

Grøden har en holdbarhed på 28 dage, og det betyder, at du altid kan have en rulle på lager i køleskabet, og hurtigt kan sætte en sød bid på bordet.