Hjem Viden Guldrummet sørgede for glade kokkemaver til Sol over Gudhjem

Guldrummet sørgede for glade kokkemaver til Sol over Gudhjem

Spændingen var høj til årets store kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem, hvor feltets yngste kok, 29-årige Andreas Tancula Møller fra Restaurant Møntergade løb af med sejren. Efter dysten kunne branchen mødes over et lækkert sommermåltid, hvor kødet var sponseret af Guldrummet.

Det var en særdeles kærkommen lejlighed til endelig at mødes i branchen igen, da kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem løb af stablen den 26. juni på Bornholm. I år var begivenheden dog flyttet fra havnebyen Gudhjem, hvor konkurrencen ellers normalt tiltrækker et kæmpe publikum. På grund af Covid-19 var det nemlig kun en snæver skare af fagfolk, der var inviteret, så derfor kæmpede kokkene i år med base på madkulturhuset Melstedgård.

 

Foto: Keen Heick-Abildhauge

 

Slutspurt i det søde køkken

Her vandt Andreas Tancula Møller efter en genial dessert-slutspurt, hvor han overhalede Mathias Sejer Sørensen fra Hotel Siemsens Gård, der ellers lå på førstepladsen. Desserten bestod blandt andet af en mørk chokoladesoufflé, en sauce på grillet surdej, jordbær og creme anglaise, og et dessertkrydderi af kakaonibs, tørrede jordbær, skovmærke og anis.

Efter at spændingen var udløst, var det tid for kokke, madfolk og andre inviterede at samles for første gang i uendeligt lang tid. Og det skete rundt om et måltid, baseret på en gigantisk helstegt kalvekølle på 40 kilo samt en flok helstegte skinker fra Guldrummet.

”Kalvekøllen og skinkerne er nærmest blevet en slags signaturret for efterfesten for kokkene til Sol over Gudhjem,” fortæller Mester i Guldrummet, Rone Stokholm Kruse, der også nød hvert et sekund af efterfesten.

 

Kokkefest med kalvekøller

”Det var helt fantastisk at mødes i kokkeverdenen igen efter så lang tids pause. Det er jo netop snakkene med alle de dygtige kokke – både de store koryfæer som Francis Cardenau og Jens Peter Kolbeck, og de nye talenter, der driver vores inspiration og arbejdet med at finde de bedste udskæringer til kokkene,” fortæller Rone og tilføjer, at det faktisk kun er den ene gang om året, altså til Sol over Gudhjem, at han leverer den hele kalvekølle. Køller og skinker steges hele over åben ild, og serveres med et rustikt tilbehør af diverse salater.

Årets dommerpanel bestod af ingen ringere end Rasmus Munk, der til daglig er køkkenchef og ejer af Alchemist i København. Han var flankeret af Brian Mark Hansen, der er køkkenchef på Søllerød Kro, Nicolai Nørregaard, som er køkkenchef på Kadeau og Jesper Koch, der til daglig styrer slagets gang på Steigenberger Alsik Hotel & Spa og er dommer i Masterchef Danmark.