Hjem Viden Er du klar til det 4. måltid?

Viden

Er du klar til det 4. måltid?

Kender du den superhotte Wrap Hack-trend, hvor lækkert fyld foldes ind i en tortilla, og varmes på en pande. Dillen, der er kendt fra Tik Tok og andre sociale medier er et godt bud på ’det 4. måltid’, som er den hapser, snack eller lille bid i utide, når frokosten er langt væk. Her får du et par idéer til et mini-måltid, som dine gæster kan tage med tilbage til skrivebordet eller kaffepausen.

Flere kantiner vælger i disse tider at sprede frokostgæsterne ud over et større tidsrum, så afstanden i kantinen bliver større. Dermed kan den ’lille’ sult nemt melde sig hen på formiddagen eller sidst på dagen, når frokosten for længst er spist. Og så er det, at gæsterne efterspørger en lille hapser, der egner sig til ’take-away’ ud til arbejdsstationen.

Den skal være til at håndtere, den skal kunne spises ved skrivebordet eller i kaffestuen uden større besvær. Den skal kunne holde sig et par timer uden for køleskabet. Og den skal være lækker og indbydende. Der er mange krav til den lille ekstra bid, som gerne må være inden for rækkevidde, når maven rumler eller lækkersulten melder sig.

Her får du et par gode ideer til ’det 4. måltid’ – og som en ekstra bonus har flere af dem fokus på grønne elementer – foruden at de hjælper dig i kampen mod madspild, fordi de giver nyt liv til for eksempel afskåret pålæg og elementer fra salatbaren.

 

Gode idéer til ’det 4. måltid’

Wrap Hack

Tik Tok, Pinterest og andre sociale medier flyder over med denne dille, hvor fire slags fyld foldes ind i en tortilla og hurtigt lunes i ovn, på pande eller i en paninigrill. Brug elementer fra charcuteri-bordet og salatbare, smør med en lækker pesto eller dressing og drys med revet ost. Varm og pak i let emballage. Kan spises kold, eller lunes i mikroen. Se den lækre opskrift på wrap hacks.

 

 

HAK Boller

Med en konsistens som en gulerodsbolle, og masser af smag fra charcuterie kan denne håndholdte snack nemt pakkes i en pose eller serviet og vente på skrivebordet. Se opskrift på californiske boller med chorizo og grønt.

 

 

Croissanter/pølsehorn

Fordi de fleste jo elsker begge disse klassikere. Her med lidt grønt og dip til. Se opskrift på croissanter med chorizo brunchpølser.

 

 

Kyllingesnurrer

Det salte køkkens svar på kanelsnurren. Masser af lækre lag, der gemmer på grøn spinat, lækker kylling og smeltet ost. Se opskrift på snurrer med kyllingebryst, spinat og ricotta.

 

 

Butterdejshapsere med skinke

Ideelle som snacks/tapas til f.eks. receptioner eller større møder. Vi har mange toppings, der er gode til fyld – i denne opskrift har vi brugt skinkestrimler. Se opskrift på butterdejs-hapsere med skinke.