Hjem Viden Det er Risengrød.. (og den er helt uden snyd) - Viden
RISENGROD Nyhed 1920X640
Viden

Det er Risengrød.. (og den er helt uden snyd)

Hvad enten vi kalder det risengrød eller julegrød, så er vores udgave af december måneds elskede ’comfort food’ lavet på de reneste råvarer – grødris, dansk mælk, lidt vand og et nip salt. Intet andet. Men ud over den klassiske servering med smørklat, kanel og hvidtøl er grøden super velegnet som element i et væld af andre lækkerier.

Runde grødris, masser af frisk mælk – faktisk udgør mælken to tredjedele af grøden, - vand og lidt salt. Og det er så dét, for vi synes ikke, der er grund til at hælde e-numre i vores risengrød. Kogt til lige præcis den rigtige, bløde konsistens men stadig med struktur fra risene, og fyldt i praktiske ’pølser’.

Sådan er den risengrød, du kan bestille fra Danish Crown professional til dit julekøkken – akkurat som du selv ville have lavet den. Og siden det er jul, er du velkommen til at ’klippe & klistre’ lidt med grøden, så du kan få lige præcis den smag og de retter ind i dit køkken, som du ønsker.

 

Lækkerier døgnet rundt

Julegrøden har sin egen klassiske fine, milde smag af mælk, ris og en let, naturlig sødme, og er noget nær den nemmeste vej til den gode gammeldags måde at spise grøden på – med drys, klat og øl eller saft. Men derudover er den et superfint og relativt neutralt element, som du kan tilberede til et væld af serveringer, der kan passes ind i næsten ethvert måltid, døgnet rundt. Også selvom du kun har en rest tilovers fra grødserveringen.

Begynd for eksempel dagen med Brunchpandekager med risengrød og topping af granatæblekerner og appelsin – en lækker og mættende morgenservering, inspireret af de klassiske ’klatkager’, hvor risengrøden sikrer et blødt og fugtigt indre, og den frugtige topping sikrer sødme og syre.​

 

 

…Også til kaffen

Til julemånedens hverdagsmåltider er Riscreme med dulche de leche og en sprød krokant med valnødder en skøn mundfuld til dessert. Og der er næsten dømt nytårsmiddag hos Snedronningen med den spektakulære hvide Snekage, hvor saftige kokosbunde går i forening med en risengrød-baseret flødeostecreme med et strejf af kokoslikør!

Er du bare til en lille hapser til kaffen eller en let sød bid efter maden, så prøv den enkle men virkelig smagfulde Chokoladeterrine med risengrødtopping, hvor udskæringer af en luksuriøs konfektkage med masser af mørk chokolade toppes med risengrød, tilsmagt med hindbær.

 

Vær god mod din affaldsspand

Julegrøden leveres i praktiske ’pølser’ á 2 kilo, lige til at gemme på køl, og som efter brug efterlader et minimum af affald – kun en smule tynd plastic, der ikke fylder i hverken køkken eller affadsspand. Og med en holdbarhed på 28 dage har du en delikat og nem løsning lige ved hånden i hele den travle julemåned.

Du kan finde alle opskrifterne, og mange andre idéer til dit julebord, her. Velbekomme!