Klimakontrolleret Nyhed Ver2 1920X640
Viden

Syv hurtige: Klimakontrolleret gris – hvad betyder det??

Du har måske allerede hørt, at vores klimakontrollerede gris fremover får en væsentlig plads i Danish Crown Professionals sortiment. Og måske passer det rigtig godt ind i din ambition om også at tage et ryk for klimaet? Men hvad mener vi med klimakontrolleret – og hvad gør vi for at nedbringe vores klimaaftryk? Det får du syv hurtige svar på her!

Et godt stykke kød er populært på de fleste menuer, og kød er også en god kilde til protein. Men produktionen af kød er også med til at påvirke klimaet. Det vil vi i Danish Crown være med til at tage ansvar for. Siden 2005 har danske landmænd og vores slagterier mindsket klimaaftrykket med 25% pr. kg. grisekød. Og målet er en halvering i 2030. Her får du nogle eksempler på vores mange tiltag!

  • 950 GÅRDE! En klimakontrolleret gris kommer fra en af de 950 danske gårde, der har valgt at tilslutte sig vores bæredygtighedsprogram, Klimavejen.

  • 50 PROCENT! Når gården tilslutter sig Klimavejen, forpligter landmanden sig til mindske klimaaftrykket med 50 procent inden 2030.

  • OPTIMAL FODRING! Foderforbruget og håndteringen af gylle er de største kilder til CO2-udledning. Derfor arbejder landmanden blandt andet med at optimere fodringen af grisene.

  • NOGET RIGTIG GYLLE! Mange landmænd sender gyllen til et biogas-anlæg, hvor gassen er med til at opvarme en masse husstande.

  • EFFEKTIVE BILER! Vejen til slagteriet er også under lup. Derfor bliver vores transport løbende gjort mere og mere energieffektive.

  • VARM LUFT! På slagteriet bruger vi varmen fra tekniske installationer til at opvarme rengøringsvand og indeluft.

  • 84 PROCENT AF GRISEN! Så meget af hvert dyr bliver omdannet til fødevarer til mennesker. Resten udnyttes til foder, biogas og medicin. Det er kun ’øffet’, der forsvinder i processen…

 

Neutral fremtid

Danish Crown har en vision om, at virksomhedens kødproduktion skal være klimaneutral (netto) i 2050. Det kræver hårdt arbejde, dedikation og nye teknologier. Rejsen er lang, men vi er godt på vej. Og vi skal videre.

Du kan læse mere her.